lunes, abril 22, 2024
spot_img

Brogginale 2023

La Brogginale consisteix en unes jornades de reflexió, recerca i creació cooperativa de l’alumnat dels primers de batxillerats al voltant del tema: 

Refugees welcome? Relacions entre les migracions humanes i la justícia global.
Està adreçada a tot l’alumnat de 1r de Batxillerat (Científic, Tecnològic, Humanístic, Social, Artístic, Batxibac i Internacional).

OBJECTIUS PRINCIPALS DEL REPTE

  • Fomentar la reflexió crítica al voltant de la projecció del futur de les ciutats. És a dir, el futur del paper de l’individu dins la seva comunitat; de la relació entre la ciutadania, el món empresarial, el financer i els governs; de les relacions de convivència, poder i dependència que es generen dins d’una comunitat urbana. 
  • Potenciar la interacció entre alumnat amb diferents orientacions acadèmiques i habilitats metodològiques en l’àmbit de la recerca, per tal de contribuir al coneixement interpersonal de les diferents aptituds que té el nostre alumnat i que treballem a l’institut (aspectes artístics, lingüístics, científics, tecnològics, humanístics, socials, internacionals…)
  • Estimular una pràctica d’estudi, recerca i creació de caire global o holístic pel que fa als continguts, trencant per tant les tradicionals fronteres acadèmiques entre els diferents àmbits del coneixement.
  • Elaborar una creació cooperativa audiovisual de qualitat que obligui a fer una reflexió humanística i a elaborar un posicionament coherent i fonamentat sobre un aspecte considerat fonamental.
  • Afavorir la presa de consciència de les capacitat d’aprenentatge de l’alumnat a partir de la interacció en l’àmbit col·lectiu i interdisciplinar.

PONENTS DE LES JORNADES

Babou Bassono. Associació burkinesos de Catalunya.
Maria Clapés. Associació Iurta. Associació amb la voluntat de conscienciar sobre els efectes de les migracions forçades a través de les arts.

José Manuel Celorio. Ex-director de l’Institut Broggi i expert en relacions internacionals.
Òscar Navarro. Alarm Phone. Organització internacional de Voluntaris de Tunísia, Europa i Marroc que dona suport a persones refugiades que estan fent la migració per via marítima al Mediterrani.
Ryma Sheermohammadi. Traductora i activista iraniana.

Mujeres Pa’lante. Entitat integrada per dones migrades que acompanya a altres en el procés d’arribada i arrelament a Barcelona i Catalunya.

Guanyador millor resposta: Panna cota.

Guanyador: millor tractament imatge: Suro

Alguns fotogrames dels treballs lliurats.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES