sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratVisita al recinte arqueològic del Born

Visita al recinte arqueològic del Born

Com cada inici de curs, organitzem una visita al recinte arqueològic del Born. Aquest any, més que mai, era una sortida imprescindible pel seu significat històric , atès el moment polític que estem vivint.

Des de la classe hem treballat els fets  de la Guerra de Successió  a la corona de la monarquia hispànica i des del Born i els carrers del barri de la Ribera hem conegut més a prop detalls de la quotidianitat dels habitants de la zona, de les activitats comercials i dels costums d’ una època en la que Barcelona era rica, prometedora, plena d’emprenedors i de gent d’altres països que s’afincaven a la nostra cuitat perquè es sentien com a casa.

També hem passejat pel barri, visitant el Fossar de les Moreres, els tros porticat de l’antic Rec Comtal, el carrer de Montcada, dels Assaonadors, Flassaders, Corders…per finalitzar  en el clauste del monestir de Sant Agustí, focus de la resistència durant el 1714 i 1715. Malauradament, l’esglèsia va ser destruïda i el monjos el van abandonar per instalar-se en el Raval.

Haig d’agrair a l’equip directiu el permís per fer l’activitat, ja que no s’havia aprovat al finalitzar el curs passat,  i als professors acompanyants pel seu entusiasme. Espero, tanmateix, que tots els estudiants de 2on de batxillerat assistents  hagin gaudit d’ una classe diferent.

MPilar, Fanny i David

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES