domingo, julio 21, 2024
spot_img

Viatge a Roma

La setmana passada vam gaudir d’un viatge cultural a la ciutat de Roma amb gairebé la totalitat de l’alumnat de primer de batxillerat.

 

 

Vam tenir un temps primaveral que ens va permetre fer una mitjana de 12 kilòmetres diaris recorrent amunt i avall els turons de la ciutat.

Aquest viatge es va planificar com a exercici de convivència i així va ser tant pel professorat com per l’alumnat.

Molts alumnes s’han enfrontat per primera vegada a situacions molt variades que segur els hauran ajudat a madurar i reflexionar sobre la responsabilitat individual.

Evidentment el nucli del viatge va consistir en la visita d’una bona part dels tresors de Roma i tot que és molt difícil poder explicar d’una manera clara a 80 alumnes a la vegada, el problema es va solucionar contractant dos grans guies que amb auriculars ens van poder explicar la visita al Vaticà, el Colosseo i els foros.

A mida que passaven els dies bona part de l’alumnat evidenciava el cansament i la manca de son (sembla que inevitable en aquesta mena de viatges).

Tot i així, va ser un plaer poder parlar amb petits grups d’alumnes que no tenien prou amb les explicacions convencionals i mostraven la seva intel·ligència fent preguntes amb les que es veia que podien relacionar temes provinents de moltes matèries.

Us fem un resum de les nostres visites:

  • Primer dia: San Carlino alle Quattro Fontane, Fontana del Tritone, Piazza Spagna i Fontana de Trevi
  • Segon dia: Vaticà, Castel Sant’Angelo i Pantheon de Agripa.
  • Tercer dia: Sta.Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseo  i foros.

  • Quart dia: San Giovanni in Laterano i Sta. Maria dell Vittoria.
  • Cinquè dia: Vila Borguese, Piazza Venezia i Monumento de Vittorio Emanuele II.

Les autores de la majoria d’aquestes imatges son la Laia Lebrero, la Nora Jou i la Qiu Yiyi.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES