sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioDepartamentsCatalàTret de sortida del concurs de lectura en veu alta

Tret de sortida del concurs de lectura en veu alta

La tarda del dimarts 17 de febrer, després de les classes, unes quantes alumnes de 1r d’ESO i un tribunal format per cinc professors van reunir-se en la tranquil·litat de l’aula gran de dibuix. Havien d’escollir la guanyadora d’aquesta primera fase del concurs.

Es tracta del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana. El nostre institut hi participa per primer cop, en la categoria de Corsaris (alumnat de primer cicle d’ESO). Seguint les bases de la convocatòria, s’havia d’escollir una única guanyadora, així com una finalista per fer les funcions de reserva.

Des de Nadal fins ara, les alumnes participants havien estat llegint el llibre El gos que corria cap a un estel, de Henning Mankell. Cadascuna havia d’escollir una pàgina per llegir-la en veu alta davant del tribunal. Tant la Marta, la Laia, la Jana com la Mar van triar fragments claus del llibre, moments d’aquells que marquen un punt d’inflexió en la història. Amb la seva selecció totes ens van demostrar que són lectores intel·ligents i sensibles.

Després de moltes deliberacions (és difícil decidir-se quan totes les opcions són bones) el jurat va acordar de nomenar finalista a la Jana i guanyadora d’aquesta primera fase a la Mar.

Felicitem, doncs, la guanyadora i també agraïm molt la participació a la Jana, la Marta i Laia; així com la col·laboració de tots els membres del jurat: l’Anna (Anglès), el Víctor (Castellà), l’Estel·la i l’Aleix (Català) i el David (Cap d’Estudis).

Ara la nostra guanyadora té un nou repte al davant: participar en els Quarts de final del XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, que se celebraran el proper dijous 19 de març, a les 10h30, a la sala d’Actes de la Casa del Mar!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES