sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratPoesia a les aules amb David Castillo i Josep Pedrals

Poesia a les aules amb David Castillo i Josep Pedrals

Llengua catalana i Literatura. Batxillerat
«Hi ha uns guardians que protegeixen el poema; el mantenen quiet, moribund, deslluït. Som espavilats i suposem que, si el tenen tan ben resguardat, el poema deu tenir alguna gràcia.Sempre hem imaginat que alguna força secreta explicaria tanta atenció i tanta cura pel poema. Li trobarem l’encant obscur. Ens saltarem tots els controls i arribarem al poema!» Josep Pedrals
Divendres 31 de gener, dos dels poetes més representatius de la literatura catalana contemporània – David Castillo i Josep Pedrals- van venir a l’institut a fer un taller de poesia. Aquesta activitat s’emmarcava en una acció d’iniciació a la poesia promoguda i organitzada per la *Fundació Serra i l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.  A la sessió, hi van participar els alumnes de literatura de batxillerat  i  alumnes interessants en la poesia de 1r i 2n, també de batxillerat.
  
L’objectiu de la proposta era  incentivar la pràctica poètica dels i de les alumnes fent-los veure que hi ha hagut i hi ha una relació natural i intrínseca entre nosaltres – en la vida quotidiana, en la relació amb les arts i la cultura personal, en la participació en la vida social, en els jocs i en la intimitat- i la poesia.
 

El taller-recital va resultar ser  una  recitació innovadora de poemes  – des de les epopeies clàssiques fins al rap- , els quals  es presentaven i acompanyaven de suggeriments de tècniques, de temes, de recursos estilístics per fer poesia, i, alhora, es qüestionaven alguns tòpics sobre com «cal que sigui o es faci un poema» . Entre d’altres coses, ens van fer evident  la importància  de conèixer la tradició, d’anar trobant les pròpies referències, d’estudiar en profunditat la llengua i assajar-ne les possibilitats expressives, de no falsejar la sensibilitat … en el camí d’esdevenir poeta/poeta.

*Informació del concurs de poesia Fundació Serra
Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES