sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsIl·lustració de crítiques musicals realitzades per il.lustradors confinats

Il·lustració de crítiques musicals realitzades per il.lustradors confinats

A la matèria de Dibuix Artístic de 2n de batxillerat s’estava treballant al taller amb una activitat molt interessant que va quedar tocada de mort pel confinament. Aquesta que mostrem és una iniciativa per reprendre des de casa un cert esperit d’experimentació.

Hem aprofitat que l’alumnat passa a casa molt de temps escoltant música i hem intentat muntar un exercici que fos ràpid de fer i en el que es tornés a treballar amb diferents materials i estils. S’ha aconseguit no allargar excessivament els exercicis ni distingir entre esbossos i treballs acabats.

Com veieu a la primera imatge de cada crítica vaig tapar la  informació que podia identificar l’autor i el títol… que ara podeu veure completa.

L’objectiu era crear dibuixos que puguin servir com a il.lustració de les portades d’aquests discos. Vam aprofitar qualsevol material: des de tècniques seques, retoladors, collage, aiguades, tinta, dibuix vectorial…

Vam intentar imaginar la música i imatges associades a aquesta.

Obligatòriament s’havien de produir amb variació estilística: abstractes, geomètriques, figuratives…

La idea era no patir per la part de disseny gràfic (textos, logotips…), això correspondria a la feina d’un futur dissenyador gràfic.

A banda de la qualitat, variació, complexitat i quantitat dels treballs també hem valorat el fet de compartir diàriament els treballs al nostre drive ja que és la manera de suplir el contacte diari al taller de l’institut.

7.

Aquest és un exercici en el que hem pogut recuperar la part més personal de cada artista.

Aquest treball és un complement al que es va fer durant el mes de gener a l’institut i que podeu veure a sota:

Treballs ràpids d’il.lustració a partir de models de la selectivitat.

Realitzats de memorial.

Es tractava de dominar la composició, les llums, el contrast, la perspectiva i també la capacitat narrativa d’un dibuix, en un dibuix imaginat a partir d’un text breu.

Continuarem mostrant la feina realitzada en confinament durant les properes setmanes.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES