miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Dibuix de la figura humana

Durant el 2n trimestre l’alumnat de 2n de batxillerat  ha estat treballant la figura humana amb diversos exercicis (Taller de Dibuix). Per realitzar-los, hem utilitzar principalment el retolador i la tinta, treballant directament sobre paper de diferents dimensions sense fer servir el llapis ni la goma.

Amb això creem una mena d’enregistrament de tot el que hem fet durant la sessió de dibuix: què hem mirat? què no hem tingut en compte inicialment?.

La veritat és que la millora era observable dia a dia.

Primerament vam començar fent retrats de la cara dels companys de la classe al bloc i més tard vam dibuixar tot el cos fent servir un format molt més gran.

El següent treball va consistir en dibuixar un company i convertir el dibuix en una il.lustració semblant a la d’un artista concret.

Vam triar els artistes figuratius: Charles Burns, Tamara de Lempicka, Hergé, Daniel Clowes i Suehiro Maruo, grans artistes de diferents tradicions.

Vam estudiar aquests artistes a partir de llibres i no de projeccions.

Vam haver d’estudiar les lleugeres transformacions físiques de l’anatomia, el traç, el color…

Després vam escannejar els dibuixos a 600 ppp i vam acolorir les il.lustracions fent servir Adobe Photoshop.

 

De pas vam estudiar les diferències entre els models de color RGB i CMYK i vam simular les textures d’impressió en quadricomia amb diferents filtres. Un treball molt complet.

Vam continuar treballant el dibuix del natural treball sobre paper fosc amb guixos.

Us mostrarem el resultat quan es pugui tornar al centre.

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES