sábado, mayo 25, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsDisseny de sobrecobertes per la nostra biblioteca

Disseny de sobrecobertes per la nostra biblioteca

A la matèria de disseny estem intentant entrar en el món tridimensional a poc a poc. Dels treballs de disseny gràfic i il·lustració estem passant al món de l’interiorisme i el disseny industrial. Com a transició hem treballat el món del packaging i aquest treball de sobrecobertes que ara us mostrem.

Cada alumne va triar un dissenyador de referència i un llibre de la nostra biblioteca.

Del llibre únicament vam aprofitar el títol, l’autor i la mida. Es tractava de fer una nova sobrecoberta que actualitzés la publicació.

Tots els alumnes van treballar digitalment.

He estat l’exercici tècnicament més complicat donat que s’havien de crear totes les capes de treball i les guies necessàries al programa Adobe Illustrator.

Aquesta formació en alguns casos es va ampliar treballant amb l’Adobe Photoshop.

Us fem un resum de les fases del treball:

  • Tria del llibre sobre el que treballar (a la biblioteca). Va ser una sessió divertida en la que es va descobrir un món fascinant que sovint ens passa desapercebut: la biblioteca està plena de llibres per descobrir. Amidament del llibre.

  • Estudi del llibre “Visionarios del diseño gràfico” de Caroline Roberts. Selecció d’un autor sobre el que treballar. Anàlisi de la seva feina i incorporació d’algunes de les seves característiques al nostre treball.

  • Maquetació de la nostra idea al bloc de treball.

  • Confecció de l’arxiu illustrator final.

  • Impressió del document pdf final.

El treball va permetre una certa llibertat donat que els alumnes que preferien una aproximació més d’il.lustrador van poder concentrar-se en aquesta vessant del disseny mentre que d’altres van preferir experimentar més en la línia de treballar la composició o amb fotografies.

El resultat no es podria diferenciar del fet per bons professionals.

Va ser un moment també d’integrar activitats del curs passat, com ara aquest treball sobre el collage.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES