jueves, noviembre 30, 2023
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsVeure és recordar. Una aproximació al dibuix realista

Veure és recordar. Una aproximació al dibuix realista

Aquest curs a la matèria de Dibuix Artístic estem fent un munt de feina a partir de l’estudi de la percepció (mireu aquest altre article sobre il.lusions òptiques). Com que creiem que l’alumnat està molt motivat per continuar en aquesta línia vam pensar que seria una activitat interessant el fet d’aproximar-nos al tema de les textures i les llums a partir d’un model una mica difícil d’observar (és veritat que més d’un es va buscar la vida amb lupes o amb la càmera del telèfon).

Es van repartir entre l’alumnat 35 petites llavors de Flor de nit/Llampedro. Com que la idea era treballar de manera realista i aquestes eren difícils d’observar vam donar també instruccions orals de com podien ser d’arrugades. Com veieu cada alumne va fer una interpretació totalment diferent. Estem molt contents amb els resultats.

De cara a un altre any farem una modificació del treball separant al grup en 2 o 3 aules separades amb informació contradictòria. El curs vinent us direm què ha passat.

La segona sessió de treball es va proposar a l’alumnat de dibuixar altres esferes complexes: la bola de miralls realment era un repte.

Per acabar, i també relacionat amb el tema de la percepció, us avancem la frase a partir de la qual començarà a treballar l’equip d’alumnes que prepararà els projectes curatorials per la futura exposició d’arts plàstiques a la Biblioteca Caterina Albert:

"Lo que recibimos de los sentidos no es el mundo exterior -es aquello con lo que hacernos un mundo exterior. ¿Cómo se hace?. Se hace mediante la sustitución de cosas vistas por cosas sabidas, y este saber tiene poderes virtuales."

Es tracta d’una cita visionaria de 1937 del poeta Paul Valery (Cuadernos (1894-1945). Galaxia Gutenberg. 2007). Aviat us informarem sobre aquest projecte.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES