miércoles, abril 24, 2024
spot_img
InicioDepartamentsHumanitatsConmemoren el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital...

Conmemoren el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

El dia 7 de febrer vam anar amb l’alumnat de 3r i 1r de batxillerat artístic a la filmoteca a conmemorar el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, celebrat el dia anterior.

Els dies internacionals van ser declarats per les Nacions Unides amb la intenció de sensibilitzar sobre problemàtiques mundials que no estan resoltes com el canvi climàtic, la igualtat de gènere, etc. La celebració d’aquests dies ens permet l’oportunitat de reflexionar sobre aquests temes i promoure la consciència social.

Durant la sessió vàrem visualitzar dos fragments, un de la pel.lícula Mooladé del senegalès Osmane Sembene, on es veu la lluita d’una dona contra la tradició de l’ablació en un poblat de l’Àfrica i  l’altre del documental Womanhood de l’activista Beryl Magoko que explica la seva experiència amb la cirurgia reconstructiva . Després de la visualització es va obrir un debat. L’activitat va permetre a l’alumnat conèixer i reflexionar sobre el que representa la mutilació genital femenina i les conseqüències que té per les dones, 

La visita a la filmoteca també va servir a l’alumnat per apropar-lo a un altre tipus de cinema diferent del cinema comercial, un cinema militant que s’utilitza com a eina social o política amb la voluntat d’inspirar a l’acció i al canvi social. En aquest cas concret, es tracta de la denúncia de la vulneració dels Drets Sexuals i Reproductius de les Dones.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES