sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsCelebrem l'11 de febrer: el Dia de la Dona i la Nena a la...

Celebrem l’11 de febrer: el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, el Departament de Ciències Experimentals ha dut a terme diferents activitats.

 Destaquem l’exposició al vestíbul de l’Institut, lectures de les vides de grans científiques, però poc conegudes, parlar de l’efecte Matilda, publicacions a la pàgina web, i una estadística per mesurar les referències femenines entre l’alumnat de l’ESO al Broggi.

Per mirar de manera indirecta aquest últim punt, es va demanar a l’alumnat que dibuixés una persona que es dediqués a la ciència. Sense especificar en cap cas ni parlar de dibuixa un científic, ni dibuixa una científica .Aquests han estat els resultats.

Per 1r d’ESO

% de dones fent ciència dibuixades a tot 1r ESO és un 29,31%  17científiques en  58 dibuixos.

Els dibuixos de dones científiques fetes per noies és un  39,29 %, una mica més que les científiques dibuixades per nois, que és d’un 30%, xifra ben alta.

Per 3r d’ESO el número total de científiques dibuixades és molt major que al primer curs: un percentatge del 47’45%.

Però en aquest cas és molt significatiu que els dibuixos de dones científiques fetes per noies és un aclaparador 83’8 % ; mentre que en el cas dels nois, tant sols un 7,14 %,

Una ràpida i inicial conclusió a aquestes dades és que a 3r són moltes les alumnes noies, les que referencien dones fent ciència, més que no pas a 1r. Podríem interpretar les dades com un empoderament de les noies envers la ciència.

No deixa indiferent, la comparativa entre el 30% de nois que a primer d’ESO dibuixen dones, envers el 7’14% de tercer, quedant palès que per aquest alumnat, pensen abans en un científic que en una científica al visualitzar una persona a un laboratori. Tot i que al Departament de Ciències Experimentals hi ha 5 científiques i un científic.

A continuació us compartim també les imatges dibuixades per l’alumnat de 3r d’ESO:

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES