domingo, julio 21, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsActivitat del nadó ou a 3r d'ESO

Activitat del nadó ou a 3r d’ESO

Dins de la matèria de Biologia i Geologia de 3r d’ESO es treballen les funcions dels éssers vius. 

La funció de reproducció és una d’elles. Fem la sortida al CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) per promoure el sentit de la responsabilitat en relació a la sexualitat i la salut sexual. 

Aquesta setmana hem iniciat l’activitat del nadó ou, que busca fer pensar a l’alumnat en les possibilitats actuals i legals, per poder tenir fills si no es pot per mètodes naturals. S’apliquen doncs els mètodes de reproducció assistida segons les possibles situacions plantejades: parelles heterosexuals, homosexuals de dues dones o de dos homes, homes i dones sense parella, però que volen tenir fills, o parelles heterosexuals que no poden tenir fills de manera natural, buscant possibles solucions segons les situacions: òvuls o espermatozous no funcionals, aparells reproductors que no funcionen, anomalies hormonals… 

També pretén conscienciar sobre el concepte d’èxit reproductiu en la societat actual; les vessants ètiques d’altres possibilitats com les mares de lloguer (ara substituit per l’eufemisme de gestació subrogada), i la seva legalitat segons quin país. A Espanya, no és legal, però nombrosos famosos sí l’utilitzen, com ho han fet? Busca la conscienciació del què implica la maternitat i la paternitat tant les precoces, com les tardanes, com ser mare passats els 60. 

Aquesta és la fotografia dels nadons ous del passat curs.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES