sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioActivitatsVisita a l'exposició fotogràfica "Cara a cara"

Visita a l’exposició fotogràfica «Cara a cara»

Taller d’escriptura a partir de retrats

Els passat 2 i 11 de desembre vam anar a veure l’exposició de retrats de la Fundació Foto Colectània en el marc del Projecte Artístic i d’Innovació de 1r d’ESO. Com que aquesta primera meitat de l’any estem treballant precisament EL RETRAT (Qui sóc? Com som?), des de l’equip de coordinació de projectes ens va semblar molt interessant de fer aquesta sortida.

D’altra banda, la visita comptava amb l’acompanyament de la gent de Fotografia en Curs, una organització especialitzada en l’aproximació de la fotografia i el cinema a l’àmbit educatiu. Val a dir que l’Agnès i l’Alba van desenvolupar amb molt encert la seva tasca d’ajudar l’alumnat a millorar l’observació de les fotografies, així com a què reflectissin en breus escrits la seva visió personal d’alguns retrats especialment triats.

Cara a Carapresenta d’una selecció de més de cent obres de 48 fotògrafs de la col·lecció de la Fundació Foto Colectània. Es tracta d’una selecció de retrats dels principals fotògrafs espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l’actualitat.

L’equip de professorat fem una valoració francament positiva d’aquesta activitat, a la qual procurarem donar continuïtat a través de la gravació de la lectura dels textos fets per l’alumnat i de la presentació de tot aquest material (retrats fotogràfics i textos creatius), amb la col·laboració de Fotografia en Curs.

Tanmateix segurament us vindrà més de gust sentir/llegir directament les opinions de les noies i els nois que van protagonitzar l’experiència:

A mi em va agradar l’exposició. Les fotos són bastant diferents de les que es fan actualment i això és el que les fa interessants.

Era força interessant, em vaig relaxar i motivar. Es pot aprendre molt!

A mi em va agradar molt el temps lliure (vam sortir una estona a esbargir-nos a la terrassa de la fundació) i quan vam descriure el quadre que vam escollir. També em va agradar la foto que ens vam fer!! (de tornada, enfilats a l’escultura la Girafa presumida de Josep Granyer, al capdamunt de la Rambla Catalunya).

Quanta màgia hi havia a la sala! Va ser molt divertit veure aquelles fotografies. Vaig passar un bon dia.

Va ser una sortida molt interessant i hi havia fotos que et feien pensar.

Vaig aprendre molt a la sortida.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES