sábado, mayo 25, 2024
spot_img
InicioActivitatsUn matí de dansa contemporània al Mercat de les Flors

Un matí de dansa contemporània al Mercat de les Flors

Aquest dijous 27 de febrer,els alumnes de 2n de Batxillerat Artístic van anar a veure dansa contemporània al Mercat de les Flors de Barcelona. La companyia Àngels Margarit i Mudances, presentaven el projecte Capricis, amb un format una mica més reduït del que es pot veure aquest cap de setmana a la sala.

L’acte, inclòs dins la programació del Mercat de les Flors sota l’apartat de la grada jove, està adreçat com bé indica el nom a un públic juvenil, amb la finalitat d’aproximar la dansa als centres educatius per tal de fer-los més sensibles i coneixedors d’aquest Art.

Després de la representació de 18 dels 24 Capricis, perfectament enumerats, que Niccolò Paganini el 1805 va composar per violí, i on en cadascun d’ells els ballarins ja sigui amb solos, duets o grups de 4 a 10 realitzen moviments diversos al ritme de la música, com si es deixessin transportar per les notes del violí. La coreògrafa va agafar el micròfon per exemplificar amb els mateixos ballarins qüestions de ritme, espai i repeticions entre d’altres curiositats, que van fer embadalir i participar al públic. A més a més, després hi va haver un torn de preguntes on es van sorgir qüestions com quants anys tenien els ballarins o quan de temps els havia portat a preparar l’espectacle. Cal accentuar la destresa i la gran vessant pedagògica que va aportar l’Àngels Margarit en tot l’acte.

A els nostres alumnes els hi va agradar bastant, sobretot pel fet d’haver contemplat en directe el que havien vist breument per la televisió, a més els va fer experimentar sensacions diverses. L’objectiu de la nostra visita era doble, apropar-nos a l’Art de la dansa i contemplar els cossos en moviment per tal d’aprofundir-los a classe, ja que en aquest tercer trimestre treballarem la figura humana dins l’assignatura de Dibuix Artístic II.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES