sábado, mayo 25, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsProjecte de mecanització de cèl·lules

Projecte de mecanització de cèl·lules

Us mostrem algunes imatges del resultat del projecte de 3r d’ESO (segon trimestre). Ens vam plantejar conjuntament des de les matèries d’experimentals, tecnologia i visual i plàstica construir una sèrie cèl·lules mecanitzades. Aquest treball es va dur a terme en grups.
Inicialment es van estudiar una sèrie de cèl·lules a partir de fitxes. 
Vam intentar associar posteriorment alguns mecanismes als possibles moviments de les cèl·lules.
En alguns casos aquesta tasca va resultar molt complicada i es va optar per simplificar i/o exagerar els moviments.
Pel que fa als mecanismes utilitzats, vam estudiar màquines símples: palanques, roda, politja i polispast, torn, pla inclinat i cargol i dels mecanismes de transmissió i translació de moviments vam estudiar les rodes de fricció, les politges, els engranatges, el mecanisme biela-manovella, les lleves i les excèntriques, la transmissió de moviment per cargol i el mecanisme pinyó-cremallera.
Com sempre, intentem que tots els alumnes puguin resoldre el treball amb diferents graus de dificultat, permetent que els alumnes que dediquen molt d’esforç puguin no només fer una maqueta mecanitzada sinó també automatizada a partir de programació bàsica.
 Per automatitzar el treball vam utilitzar la targeta Arduino Uno, programada amb el software propi de la targeta basat amb java i C++ i els servomotors Futaba 3003.
En alguns casos es van fer circuits bàsics amb leds.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES