Divendres, octubre 30, 2020
Inici Activitats Trobada d'Internacionals al MACBA

Trobada d’Internacionals al MACBA

Iniciem l’any recordant la visita que vam fer amb la primera promoció del Batxillerat Internacional al MACBA fa dos cursos. Vam aprofitar l’exposició MIRALDA MADEINUSA  produïda pel MACBA per fer la visita de restauració amb l’alumnat del Batxillerat Internacional.  Va estar una visita interessantíssima tant des del punt de vista de ciència aplicada a la restauració d’obres artístiques del món contemporani, com del coneixement de l’obra del terrassenc  artista contemporani Antoni Miralda.

En estreta col·laboració amb l’artista i amb el seu arxiu, l’exposició documentava per primera vegada i de manera exhaustiva els projectes realitzats per Miralda als Estats Units, que abasten des de meitat dels anys setanta fins a final dels noranta. Es reconstrueixen les instal·lacions més significatives. En destaquem algunes:

  • Breadline (1977), una monumental línia de pans presentada al Contemporary Arts Museum of  Houston aquí reproduïda gràcies al Gremi de Flequers de Barcelona.
  • Honeymoon Project (1986-1992), un casament simbòlic entre l’estàtua de la Llibertat de Nova York i l’estàtua de Colom de Barcelona realitzat a diverses localitzacions, concidint amb la XXV Olimpíada a Barcelona.
  • “El arroz es la base de otra instalación crítica: Food Situation for a Patriotic Banquet (1972/2010) una mesa de banquete con ocho bandejas de arroz coloreado, representando banderas de los países más poderosos de entonces, que acaba descomponiéndose como metáfora del final del colonialismo, tal y como se podía comprobar ya durante la inauguración de la muestra. “ (Extret de EL PAÍS. 25.10.2016).

Aquesta instal·lació amb la invasió per fongs de l’arrós , està seguida molt de prop pel Departament de Microbiologia de la UAB, a través de les mostres aportades pel departament de restauració del MACBA.

El Internacional Tapas Bar & Restaurant (1984-1986), un experiment social i artístic obert juntament amb la restauradora Montse Guillén al barri de TriBeCa de Nova York.  Durant l’exposició, tots els divendres i dissabtes es podia tastar un còctel i una tapa originals d’El Internacional.

Precisament per la seva coincidència amb  la primera promoció Broggi del Batxillerat Internacional, aquesta instal·lació fou la més reeixida entre el nostre alumnat.

Us proposem la lectura de les informacions sobre Ciència i Restauració d’altres articles de la nostra web, per tal de conèixer el profund vincle entre les dues àrees. 

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Creació d’anuncis publicitaris

Els primers treballs del curs de la matèria de Disseny (Batxillerat d’Arts) plantegen un triple repte: Movilitzar els recursos...

Inventari de laboratori per part de l’alumnat de batxillerat

Aquest curs, un grup d'alumnes que cursen la matèria de química de 1r del Batxillerat Internacional s'han ofert a posar una mica...

Ampliem el nostre espai de treball gràcies a la col.laboració de la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert

Hem començat a fer algunes classes en 3 espais de la biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert amb tots els grups de batxillerat.

La fermentació del pa

La fermentació del pa, un aliment tant comú i ple de processos químics en la seva elaboració. Indústries,...

Recent Comments