Dijous, setembre 24, 2020
Inici Activitats Simulacre d'accident a les instal.lacions del centre

Simulacre d’accident a les instal.lacions del centre

El passat divendres 18 de maig, per segon any consecutiu, els alumnes del cicle de TES van realitzar el simulacre d’accident a les instal·lacions del centre. Enguany amb la participació dels alumnes de CAI.

Aquesta activitat forma part del mòdul de síntesi, matèria que es realitza al final dels cicles, en el qual es alumnes posen en pràctica tots els coneixements adquirits, teòrics i pràctics, que els donen la competència professional pròpia dels tècnics en emergències sanitàries i en cures auxiliars d’infermeria i que els permeten actuar amb la professionalitat que requereix la situació.   

L’incident  simulat, una explosió al gimnàs, generava “múltiples víctimes” interpretades pels alumnes de primer de TES. L’atenció la realitzaven els de 2n de TES, en qualitat de tècnics, en el mateix lloc de l’incident i, després del triatge corresponent, se’ls traslladava al punt mèdic avançat des del qual eren evacuades cap als tallers d’infermeria, amb funcions d’hospitals, on els auxiliars els rebien i realitzaven la transferència de llitera a llit i les gestions d’ingrés. Tot l’operatiu va ser coordinat per un centre de comanament integrat pels alumnes de primer de TES que aplicaven així els coneixement de teleemergències (matèria de 1r curs).

En acabar, alumnes i professorat, van realitzar el debriefing per a detectar errors, valorar l’actuació i estudiar de quina manera es pot millorar, objectiu bàsic d’aquest tipus d’activitats.

L’equip docent vol agrair la participació de tot l’alumnat que, actuant com a víctimes, tècnics en emergències i en cures, coordinadors de comunicacions o públic, han fet possible aquest esdeveniment. També donar les gràcies a l’empresa FALCK-VL que, una vegada més, ha col·laborat en la logística. Moltes gràcies a tots! 

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Carta de benvinguda al curs escolar 2020-21

Benvolgut alumnat i Benvolgudes famílies, Esperem que hàgiu pogut aprofitar aquestes vacances d’estiu per descansar i desconnectar. Ben aviat...

Estrenem senyalística al centre

 Tornem a la feina amb una sorpresa agradable. Durant els mesos d'estiu s'ha completat el projecte de senyalística del centre amb la col.locació...

Pla per a l’obertura de l’institut setembre de 2020

En aquest document podeu trobar: El pla d'obertura de l'institut al setembre de 2020 (pdf) Documents...

Segona estada formativa de TES a Montesquiu

El passat mes de març l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències Sanitàries va continuar, per segon any...

Recent Comments