Dimarts, novembre 24, 2020
Inici Cicles formatius CFGM Emergències Simulacre d'accident de múltiples víctimes al pati de l'institut

Simulacre d’accident de múltiples víctimes al pati de l’institut

Fa uns dies els alumnes de segon curs del cicle d’Emergències Sanitàries (TES) han realitzat un simulacre a les instal·lacions de l’institut, en el que han participat  els alumnes de primer en qualitat de víctimes, per posar en pràctica els coneixements del cicle i valorar, en acabar, l’actuació realitzada. 

 

L’activitat ha consistit en simular un accident al pati del centre amb coordinació de les actuacions, intervenció in situ, triatge i classificació, tractament i trasllat de les víctimes. El professorat del cicle ha realitzat l’observació i posterior avaluació dels grups de treball.

L’incident provoca una sèrie d’afectats amb intoxicació per inhalació de gasos, ferides i cremades, traumatismes… El primer equip de tècnics que arriben al lloc de l’incident  alerten el centre de coordinació (format per alumnes de primer i situat al segon pis) per tal que enviï més efectius.

A mida que arriben  els diferents equips atenen  les víctimes fent un triatge, en funció de la gravetat, i traslladant-los a una zona segura del pati per tal d’estabilitzar-los  i iniciar l’evacuació  als hospitals que els indiqui “coordinació”. En aquest cas, pujar-los a la segona planta, per les escales, per fer el transfer a “l’equip mèdic hospitalari”.   

La valoració dels resultats, com a tots els simulacres, permeten millorar les actuacions dels professionals amb la finalitat d’aplicar els coneixements en situacions reals en les que aquest col·lectiu realitza la seva feina. Situacions en les que, malauradament, ens podem trobar tota la població. Des dels cicles formatius de l’institut Moisès Broggi sempre hem fomentat la necessitat de formació continuada, tant en el període d’estudiants com després, ja com a professionals.

L’activitat ha estat molt positiva per a tots. Només resta agrair a tot l’alumnat la seva implicació, a l’equip docent, especialment a Roberto Martín que ha portat la coordinació del simulacre, i a l’empresa FALCK-VL que ha cedit material i ha col·laborat en les tasques de coordinació. A tots moltes gràcies!

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments