Dijous, gener 28, 2021
Inici Departaments Experimentals Projecte Estrumetacles: 3r d'ESO. Estructures

Projecte Estrumetacles: 3r d’ESO. Estructures

Durant aquest intens primer trimestre del projecte, els alumne de 3r ESO hem treballat en grup diferents temes, tot tocant punts relacionats amb les estructures.  Uns quants d’aquests eren:

  • Estudi de cristal·lografia.
  • Estudi de geometria.
  • Mandales.
  • Gego.
  • Presentació.

Primer de tot vam estudiar profundament la organització interna dels cristalls, per finalment acabar fent el nostre cristall propi cristall seguint els passos que ens indicava la nostra professora de Biologia.

Per entendre millor el concepte d’estructura vam fer també un taller de cúpules matemàtiques a la matèria de mates.

Per millor entendre la organització interna dels cristalls, vam treballar la geometria plana i la vam dibuixar amb l’ajuda de els nostres regles, compàs, escaira i cartabó. Vam aprendre a dibuixar polígons inscrits i vam aconseguir fer una mandala per la portada de la nostra llibreta de projecte.

 

 

Aquestes mandales les vam pintar ajudant-nos de unes gammes de colors que vam fer a Visual i Plàstica amb tons càlid i freds, amb canvis desaturació i tó.  Vam pintar les mandales amb llapiços de colors i les mandales ampliades amb pintura acrílica.

 

El projecte estava molt enfocat en les estructures i no podia faltar aquesta artista, Gertrude Goldschmidt o més coneguda com a Gego. Vam seguir els seus passos i vam trobar la manera de fer la nostra pròpia estructura artística. Vam fer servir 3 condicionants: el nombre de persones que viuen a casa de cadascú (condicionava el diàmetre dels nodes), qui ha anat a casa de qui (condiciona les connexions)i el nostre horòscop (condiciona el color dels pals).

És la primera vegada que s’ha fet una cosa així al centre i segur que l’any vinent es farà millor, però aquí teniu el resultat.

 

Finalment dia 1 de desembre vam fer les presentacions.

Ens ha agradat molt aquest primer trimestre de projecte i esperem que el segon segueixi així d’interessant!!!

 Pau G. (3r d’ESO)

 

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Portes Obertes 2021

Ja tenim les dates de les Portes Obertes de la ESO, Batxillerats i Cicles Formatius. La data de les...

El projecte de Creació Escènica I de 2n d’ESO visita la Fàbrica de Creació Fabra i Coats

El passat dilluns 18 de gener, el grup de 2n d’ESO que fa el projecte de Creació Escènica I va realitzar una...

Com introduir l’alumnat en el món de les noves tecnologies, un problema no resolt

Quan parlem de noves tecnologies a l'aula sovint estem pensant en activitats en les que intervé un ordinador. La majoria d'aquestes activitats...

Caminada fins la Platja del Fòrum

El 6 de desembre la classe de primer de batxillerat científic va fer una caminada desde l'institut fins la platja propera al...

Recent Comments