Dilluns, novembre 23, 2020
Inici Visual i plàstica Batxillerat d'arts Primers treballs d'il.lustració a Dibuix Artístic

Primers treballs d’il.lustració a Dibuix Artístic

El curs de primer de batxillerat de dibuix artístic aplega la gran majoria dels continguts bàsics de la matèria, tant a nivell formal (el color, sintaxi de la imatge, composició, perspectiva, clarobscur) com conceptual (anàlisi d’imatges, metodologia, processos, avantguardes). 

Els dos primers treballs realitzats són un bon exemple del que pot donar de sí el curs.

Hem començat fent una aproximació a les tècniques seques, principalment el grafit, des del món de les textures. Hem intentat eliminar tota la dificultat que suposa pensar en narrativa i composició per valorar el màxim de combinacions en les que la línia, el degradat i el color poden generar una riquesa de superfície màxima.

Aquests treballs com veieu van molt més enllà ja que bona part dels resultats ja són petites obres d’art i no només un simple banc de proves.

En el segon treball hem començat centrant-nos en temes relacionats amb la percepció i el resultat final ja és plenament un treball narratiu . Aquest té a veure amb l’artificiositat de la nostra manera de mirar: les diferències entre el que hi ha al camp visual i el que podem veure realment. 

En paral.lel podeu veure que ens interessa també fer conscients l’alumnat de les seves característiques úniques. No es tracta d’unificar maneres de treballar  sinó que el que volem és que siguin conscients de les mil i una manera amb el que el nostre cervell recrea la realitat. 

Vam treballar bàsicament a partir dels descobriments desenvolupats pels psicòlegs de la percepció de fa un segle.

A banda d’aquests treballs podem veure com la feina individual al bloc de treball es va convertint també en el centre del nostre treball. Aviat publicarem un article amb fotografies d’aquests blocs.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments