Dimarts, setembre 29, 2020
Inici Visual i plàstica Batxillerat d'arts Mapes, estructures i pòsters

Mapes, estructures i pòsters

Els 3 eixos d’aquest exercici de disseny són: els pòsters, les estructures i els mapes. Hem aprofitat que el 2016 ha estat l’any internacional dels mapes per estudiar en profunditat la capacitat dels elements visuals per transmetre de manera creativa una gran quantitat de dades complexes.

També hem pogut estudiar la tradició que comença amb Alexander Von Humboldt i que arriba a Edward Tufte i que aprofita el llenguatge visual per fer una anàlisi relacional de diferents aproximacions al món que ens envolta.

Cada alumne ha pogut triar entre relacionar el seu treball amb el camp de l’art contemporani, la il.lustració o el món de les dades infogràfiques.

També han pogut treballar amb diferents tècniques tradicionals i infogràfiques.

Ha estat una manera polièdrica d’apropar-nos al món del “Data mining”, la manipulació a partir d’una incorrecta selecció d’elements visuals i també la posibilitat d’utilitzar l’humor per transmetre una determinada idea.

La part que més ha costat és la d’entendre la importància del concepte d’estructura en el món del disseny: saber veure les línies ocultes que organitzen el treball dels grans dissenyadors.

Continuarem treballant aquest camp però ara aplicat al món tridimensional (disseny industrial i interiorisme).

Moltes de les imatges descontextualitzades tenen un gran poder d’atracció.

Us mostrem a continuació algunes imatges dels blocs dels alumnes.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Carta de benvinguda al curs escolar 2020-21

Benvolgut alumnat i Benvolgudes famílies, Esperem que hàgiu pogut aprofitar aquestes vacances d’estiu per descansar i desconnectar. Ben aviat...

Estrenem senyalística al centre

 Tornem a la feina amb una sorpresa agradable. Durant els mesos d'estiu s'ha completat el projecte de senyalística del centre amb la col.locació...

Pla per a l’obertura de l’institut setembre de 2020

En aquest document podeu trobar: El pla d'obertura de l'institut al setembre de 2020 (pdf) Documents...

Segona estada formativa de TES a Montesquiu

El passat mes de març l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències Sanitàries va continuar, per segon any...

Recent Comments