Dissabte, maig 15, 2021
Inici Activitats i projectes A Bao A Qu Les nostres cianotípies

Les nostres cianotípies

L’alumnat de 2n d’ESO del grup de Cinema, dins el projecte Cinema en curs, ha explorat una de les tècniques d’impressió més antigues. La cianotípia. Després de l’experiència l’alumnat ha escrit aquest article:

LES NOSTRES  CIANOTÍPIES

Una setmana abans de fer l’activitat, vam  buscar a internet què eren les cianotípies: És una manera de fotografiar només amb un paper o tela preparats amb una emulsió i l’exposició directa al sol. També vam descobrir qui era Anna Atkins, una biòloga i botànica anglesa del segle XIX que va fer les primeres cianotípies;  també les vam veure.

A partir d’aquí, vam començar a recollir tot d’elements naturals com fulles, pètals, tiges, flors, sorra etc… per fer les nostres composicions inspirades en l’Anna Atkins. També vam decidir provar amb elements artificials, com ara:  cordes, fils, paper de cel.lofana…, per experimentar i veure com reaccionava el paper emulsionat amb aquests materials.

Amb tot aquest material, cadascú va fer el seu muntatge. Com aquell dia no les vam poder fer perquè no hi havia sol, vam fer fotos per recordar les composicions que havíem creat.

 

  

 

Dies després, va sortir un dia ben assolellat, així que vam fer els muntatges definitius amb una tela blava ja emulsionada amb els productes adients per fer-la fotosensible.

Aleshores, vam posar un vidre a sobre i ho vam deixar al sol. Al cap de quinze minuts, les cianotípies ja estaven fetes. A continuació, les vam posar durant tres minuts a sota d’un raig d’aigua de l’ aixeta. I finalment,  les vam penjar a l’aula perquè s’assequessin.

 

 

 

 

Aquest treball s’exposa a l’entrada del nostre institut, vam preparar aquest racó de manera que s’entengués bé el procés i el resultat. Vam agafar les cianotípies i les vam muntar sobre cartró pluma ben tensada la tela, i sobre la taula, vam fer la cartel·la que explica el procés i vam posar unes mostres dels materials utilitzats amb el vidre a sobre. Ha quedat molt bonic, us mostrem algunes imatges:

 

 

 

Ailen Ferrari, Laia Poblet,  Max Jolonch, Laia Sàez, Brittany Mollo i Alexandra Imbre.

Most Popular

Els ocells de la nostra escola

El seminari de Biologia ha demanat la col·laboració de l'il·lustrador de natura Àlex Mascarell per tal de conèixer i fer un seguiment...

1a mostra de produccions audiovisuals del cicle de TES

En el marc de la diada de Santa Georgina, els alumnes del Cicle Formatiu d'Emergències Sanitàries del nostre institut (1r tarda, 1r...

L’Europa feudal, un treball de 2n d’ESO a la matèria de Ciències Socials

Els alumnes de 2n ESO han investigat sobre l'Europa feudal a la matèria de Ciències Socials. En grups han dut a terme recerca...

Il.lustració científica d’autor

Reunim algunes de les il·lustracions que s’han realitzat reinterpretant alguns temes científics estudiats a la matèria de Ciències per al Món Contemporani....

Recent Comments