Dimarts, novembre 24, 2020
Inici Visual i plàstica Batxillerat d'arts L'art de la perspectiva cònica

L’art de la perspectiva cònica

A dibuix artístic el treball de la perspectiva cònica ha estat considerat moltes vegades com una concessió a la tradició més conservadora. Al contrari, pensem que sense una formació potent en aquest apartat de la geometria descriptiva no és possible desenvolupar la capacitat d’imaginar formes noves. A l’inici del segon trimestre vam introduir les perspectives central i obliqua a Dibuix Artístic. Vam començar amb exercicis senzills de perspectiva central.

Aquí podeu veure dos treballs:
  • Un treball de perspectiva central al natural a partir d’aiguada i trama (a la part superior de l’article). Vam treballar a l’entrada del centre i era obligatori incloure una escala, com podeu veure. La mida és un DINA4.
  • Un treball imaginatiu de perspectiva cònica.  Vam repartir uns fragments fotogràfics i ens vam dedicar a completar-lo afegint elements que quadressin amb la perspectiva de la fotografia. Alguns treballs són realment increïbles. La mida és un DINA3 i la tècnica d’acabat era lliure (hi han un parell que es van fer amb tècniques digitals). Podeu veure a l’esquerra el petit fragment original.
I aquí una bona mostra de la resta de treballs.

Ens interessa que els alumnes relacionin l’ús de la perspectiva amb les lents fotogràfiques ja que això els donarà un gran control de l’espai en les seves creacions.
adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments