Dimarts, novembre 24, 2020
Inici Visual i plàstica Batxillerat d'arts Intent d'exhaurir un lloc de confinament

Intent d’exhaurir un lloc de confinament

Els treballs anteriors de la matèria de disseny han demostrat que ens agrada molt la idea d’estil. En aquest en concret hem intentat explotar alguns elements d’un estil gràfic centrant-nos en la relació entre iconicitat i abstracció.

Cada alumne ha localitzat un espai que pot veure des de casa seva i sistemàticament ha realitzar dibuixos amb diferents nivells de realisme. També ha estat una reflexió sobre el tema dels gèneres pictòrics tradicionals. Segur que més d’un alumne s’ha sentit com un pintor jubilat treballant una i una altra vegada sobre el mateix motiu.

El centenar d’imatges que veieu ha estat ordenat seguint el nivell d’abstracció invers, tot i que segur que en una discussió ningú arribaria a endreçar la llista de la mateixa manera.

Durant la preparació de l’exercici ens va agradar molt el primer capítol de la sèrie de Netflix “Abstract”. Està dedicat al gran il.lustrador alemany Cristoph Niemann. Aquest fragment mostra l’abstractometer, un regulador d’iconicitat que també van fer servir de manera accelerada en la seva formació pintors com ara Dalí o Mondrian abans d’arribar al seu estil més icònic. L’altra influència per preparar l’exercici ha estat el llibre de Benjamin Peret “Tentativa de agotamiento de un lugar parisino”.

Sou capaços de seleccionar entre aquestes obres les que procedeixen del mateix model i artista? Podem assegurar que ha estat una verdadera aventura pels nostres artistes.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments