Dilluns, novembre 30, 2020
Inici Institut ESO Il.lustracions de l'alumnat de 3r d'ESO

Il.lustracions de l’alumnat de 3r d’ESO

Us presentem aquestes magnífiques il.lustracions de l’alumnat de 3r d’ESO.
Aquest trimestre a Visual i Plàstica hem tornat a col.laborar amb el projecte Estrumetacles de 3r d’ESO.  A banda d’ajudar a construir i mecanitzar les cèl.lules triades pels alumnes (molt aviat us mostrarem els resultats) hem treballat el món de la il.lustració científica. Per tal de practicar els recursos treballats a l’aula sobre il.lustració científica hem utilitzat: seccions, escales, ampliacions, anotacions… i hem creat dues il.lustracions.

Per fer la primera il.lustració hem estudiat alguns artistes de la tradició cinètica  surrealista, com ara Jean Tinguely, però també als Lolo i Sosaku, que l’any passat van col.laborar amb nosaltres. A l’hora de dissenyar l’exercici hem tingut en compte que el curs de 3r d’ESO serà en molts casos l’última vegada que els alumnes tinguin una disciplina acadèmica artística: a 4t d’ESO ja no és una matèria obligatòria.
Els elements de la il.lustració són:
  • Títol.
  • Descripció bàsica del funcionament.
  • Descripció bàsica de la capacitat metafòrica de l’obra (tema, significat…).
  • Representació gràfica amb les seccions, ampliacions i detalls necessaris.
  • Notes explicatives.

Hem deixat molta llibertat per obrir el tema de manera que els alumnes poguessin plantejar vies realment creatives. La quantitat i la complexitat de les idees elaborades per l’alumnat ha estat realment prodigiosa. Moltes de les propostes semblen realment de veritables creadors contemporanis i és que una de les competències treballades ha estat justament la de reflexionar sobre el patrimoni artístic i la relacionada amb la capacitat comunicativa i crítica de l’art. Els alumnes volen construir aquestes obres però això no serà possible.Com veieu la proposta ha servit per tal d’aprendre a dissenyar en un full DinA4 una idea física concreta. Hem après que el llenguatge visual fa servir convencionalismes gràfics com ara les ampliacions, escales, seccions, trencaments, acotacions, notes explicatives… També per saber triar entre una vista dièdrica, una perspectiva cònica o una axonometria. Tornarem a treballar aquests temes més en profunditat el trimestre vinent.Esperem que encara que no tornin a fer Visual i Plàstica, aquestes nocions els puguin servir en la seva vida acadèmica i profesional posterior.

Com a mínim estaran més preparats per saber valorar les obres de qualsevol museu d’art contemporani .

A la segona il.lustració han fet servir la tècnica de les trames per intentar descriure un objecte seccionat per la meitat.

Es tracta d’un treball molt tècnic, com podeu veure.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Activitats del Broggiciència amb l’alumnat de 2n d’ESO

Durant aquesta edició del Broggiiència, l'alumnat de 2n d'ESO ha participat amb una àmplia varietat d'experiments al laboratori. Algunes d'aquestes experiències ens...

Premi Sambori de Narrativa 2020

La Júlia Mas del 2n de Batxillerat Internacional ha estat guardonada amb el 2n premi del concurs de narrativa Sambori. Enguany es...

Setmana de la ciència 2020

Benvinguts i benvingudes a la setmana de la ciència 2020 a l’Institut que tindrà lloc des del 16 fins el 30 de...

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Recent Comments