Dilluns, octubre 26, 2020
Inici Activitats i projectes A Bao A Qu Fotografies d'Espais buits

Fotografies d’Espais buits

Dins la matèria de Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat i en el marc del projecte Fotografia en curs l’alumnat explora el concepte d’espai buit. Què és un espai buit? Qualsevol lloc sense gent és un espai buit? O un espai buit, per ser-ho ha de poder estar també habitat? Com està fotografiat per restituir la buidor? Què ens suggereixen aquests espais buits? Quines emocions, sensacions, sentiments…. Tranqui.litat, tristesa, melanconia, immensitat, alegria, pau, por, misteri, somni, realitat. Generen les mateixes sensacions els espais buits interiors que els exteriors?

La pràctica es desenvolupa en diferents parts. En una primera fase coneixem alguns fotògrafs, entre ells Jordi Bernardó i Ferran Freixa. Fotògrafs que trobem al fons fotgràfic del web de Fotografia en curs. Tot seguit fem la primera pràctica, explorem els espais de l’institut per petits grups. Aquestes primeres fotografies les comentem en gran grup i descobrim què ens transmeten.

 

Pol Roig i Mariona Urgell

 

Clàudia Alcalde i Jana Borja

 

Adrián Camarós i Helena Espina

 

Lídia Balagué, Júlia Guasch i Laia Martínez

 

Marcel Recasens, Romà Cots i Oriol Cabús

Andrea Torres i Júlia Gusi

Posteriorment explorem més referents seguint la classificació:

ESPAIS EXTERIORS MÉS O MENYS NATURALS

ESPAIS EXTERIORS URBANS

ESPAIS INTERIORS

Descobrim i analitzem fotògrafs i pintors com:  Bernard Plossu (1945), Sean Scully (1945) Terra, mar, cel 1999, Edward Hopper (1182-1967), André Kertész (1894-1985), Ferran Freixa (1984), Walker Evans (1903-1975), Vilhelm Hammershoi (1864-1916). Vari Caramés, Aleix Plademunt, Jordi Bernadó, Manolo Laguillo i Manel Úbeda.

En una segona fase, l’alumnat reb l’encàrrec individual de realitzar fotografies d’espais buits segons la classificatie anterior.

Finalment el mateix alumnat fa una tria de tot el material recollit al drive, selecciona les fotos definitives.

Actualment una mostra d’aquestes fotografies s’exposa a la biblioteca Caterina Albert en el marc de la IV Exposició de treballs de l’alumnat de batxillerat 2017

 

 

 

Most Popular

Ampliem el nostre espai de treball gràcies a la col.laboració de la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert

Hem començat a fer algunes classes en 3 espais de la biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert amb tots els grups de batxillerat.

La fermentació del pa

La fermentació del pa, un aliment tant comú i ple de processos químics en la seva elaboració. Indústries,...

Comencem Cinema en curs

Un any més comencem el projecte Cinema en curs a 1r de Batxillerat Artístic. Aquest curs tenim el plaer de comptar amb...

Inici de les pràctiques del màster de professorat

Aquest mes d'octubre ja hem iniciat el Pràcticum del Màster de Professorat al nostre institut. En concret, hem acollit l'Anna C. que...

Recent Comments