EXPLAINERS. Divulgació científica al Museu de la Ciència. Cosmocaixa

0
364

Durant el primer trimestre del curs he participat en el voluntariat que ofereix el Museu de la Ciència al Cosmocaixa, anomenat EXPLAINERS. Ha consistit en participar els diumenges al matí, en el meu cas, quan he estat anant al museu per divulgar la ciència als visitants. En equips de 3 o 4 voluntaris, tots estudiants de 4 d’ESO o 1r de Batxillerat, hem explicat diferents experiments científics i hem demostrat propietats o aplicacions de la física, la química, la biologia i les matemàtiques. Ha estat una oportunitat per conèixer a altres estudiants de diversos centres i junts, poder aprendre les demostracions i interioritzar els conceptes per després poder explicar-los d’una manera didàctica i lúdica al públic visitant.

La demostració que més em va agradar va ser on hi havia dos camps de minigolf que tenien una barrera corba de fusta on rebotava la pilota per entrar al forat. Els visitants havien de jugar i desprès endevinar què passava amb cada camp, ja que segons si la curvatura de la fusta era circular o parabòlica, la pilota entraria amb més facilitat o menys al forat. Aquesta experiència de l’àrea de servei de CAS ha estat molt enriquidora i positiva.

M’ha servit per poder aprendre a comunicar els continguts científics a un públic majoritàriament famílies i hi ha hagut ocasions on he hagut d’adaptar el meu vocabulari als nens més petits i també he hagut d’explicar algun experiment en anglès a visitants estrangers.

Maria A.

Podeu saber més sobre les activitats de CAS amb aquest enllaç.