Dilluns, novembre 23, 2020
Inici Institut ESO El Parc de les Olors del Serrat i el projecte Broggsmètics de...

El Parc de les Olors del Serrat i el projecte Broggsmètics de 4ESO

Ahir, l´alumnat de 4ESO que fa les optatives de física i química i d´economia, va visitar el Parc de les Olors del Serrat, Vallès Oriental, http://parcdelesolors.com/qui-som/, en relació al seu projecte Broggsmètics, que consisteix en la creació d´una empresa per a la venda de productes sabonosos naturals.

Allà els van mostrar els cultius de plantes aromàtiques com el romaní, farigola blanca i vulgaris, sajolida, orenga, piperita, citronella, salvia, fonoll, poniol, etc. i els van explicar les propietats terapèutiques dels seus principis actius o terpens (antioxidants, prevenció de refredats, afavorir la digestió i tallar descomposicions intestinals, regular el colesterol i la menopausa, diurètiques, revitalitzants, estimular la concentració, tractament de pells atòpiques, etc.) els quals es poden obtenir per diferents mètodes: destil.lació en un alambic, maceració en oli vegetal, infusió en aigua i tintura en alcohol.

L´alumnat va poder elaborar el seu perfum terapèutic amb diferents olis essencials (menta, farigola blanca i lavanda, diluïts en oli de girasol); també va poder fer-se una boseta de infusió amb planta seca (cua de cavall, fonoll i poniol, més una mica de sal) per infusionar mig litre de sopa, així com una maceració de fulles de calèndula en oli de girasol.

Abans de marxar, vam veure l´agrobotiga, amb una exposició de productes de proximitat: olis essencials, ambientadors amb hidrolats (producte hidrosoluble de la destil.lació), xampus, cremes hidratants, unguents, colònies, etc.

L´alumnat va acabar molt content, ja que va aprendre molt i, a més, va endur-se a casa productes que podrà utilitzar el la creació dels seus sabons. El personal del Parc els va donar moltes idees per mantenir plantes aromàtiques a l´hort de l´Institut o bé a casa seva, de les que poden extreure els principis actius i utilitzar-los per aromatitzar i aportar propietats terapèutiques a les creacions dins el projecte Broggsmètics.

Per altra banda, l´alumnat també es va mostrar molt content de conèixer la filosofia del Parc de les Olors, basada en millorar les condicions del patrimoni rural i especialment de la gent que s´hi ha de guanyar la vida, fomentar el desenvolupament del sector de cultiu, ajudar a recuperar la cultura etnobotànica de manera senzilla, i crear nous productes artesans de qualitat per a fer-los arribar directament als consumidors mitjançant la xarxa dels propis parcs i dels establiments col.laboradors (extret de http://parcdelesolors.com/qui-som/filosofia/ ).

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments