Dimecres, setembre 23, 2020
Inici Batxillerat d'arts Art i volum El bloc com a eina d'aprenentatge

El bloc com a eina d’aprenentatge

Amb aquesta entrada volem donar difusió a la nostra manera d’entendre el dibuix i la llibreta d’artista com a eina d’aprenentatge.
Hem fotografiat alguns blocs dels nostres alumnes del batxillerat d’arts per mostrar com es pot millorar els resultats acadèmics millorant la metodologia de treball.
El dibuix pot servir per sintetitzar els continguts d’una sessió de classe. En aquest exemple trobem el resum que una alumna fa d’una classe magistral.

 

Podem fer croquis per buscar de manera sistemàtica la forma d’una futura prestatgeria (classe de disseny).

En aquest cas els alumnes han fet al bloc una recerca d’autors per sintetitzar un determinat estil gràfic. Mireu aquesta entrada per veure el treball en que es va concretar tota aquesta recerca (matèria de dibuix artístic).


Finalment mostrem la manera en la que amb el bloc personal els alumnes van fent petits avenços pel que fa a la concreció d’un treball personal sobre dibuix contemporani. Es tracta de petites llavors que creixen a mida que avança el curs.

Animem als nostres alumnes a cercar la seva pròpia metodologia de treball. Hi ha casos en que les eines digitals tenen un resultat més òptim però la nostra experiència ens diu que encara avui l’utilització de llibretes, blocs, dietaris, diaris i demés eines tradicionals és d’allò més útil.
Durant el curs passat vam introduir als projectes d’ESO aquesta eina i ja veiem com cada vegada més alumnes aprofiten el recurs de manera creativa, adaptant-la a les seves necessitats.
adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Carta de benvinguda al curs escolar 2020-21

Benvolgut alumnat i Benvolgudes famílies, Esperem que hàgiu pogut aprofitar aquestes vacances d’estiu per descansar i desconnectar. Ben aviat...

Estrenem senyalística al centre

 Tornem a la feina amb una sorpresa agradable. Durant els mesos d'estiu s'ha completat el projecte de senyalística del centre amb la col.locació...

Pla per a l’obertura de l’institut setembre de 2020

En aquest document podeu trobar: El pla d'obertura de l'institut al setembre de 2020 (pdf) Documents...

Segona estada formativa de TES a Montesquiu

El passat mes de març l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'Emergències Sanitàries va continuar, per segon any...

Recent Comments