Dilluns, novembre 23, 2020

Dibuix al natural

Durant aquestes primeres setmanes a Dibuix Artístic (2n de batxillerat) ens hem centrat en el dibuix del natural i la natura morta. A primer de batxillerat vam fer una aproximació al món de la perspectiva cònica però ens vam centrar principalment en el món de l’art contemporani i la il.lustració d’autor. Ara estem treballant sistemàticament fent servir formats molt més grans i tècniques noves com ara el carbonat i el llapis carbó i el motiu del treball en tot moment és l’observació de models (natura morta i natura viva). Es nota que són alumnes de 2n i que tenen moltes ganes d’aprendre ja que la cosa va molt ràpida. L’evolució en el control del contrast i les proporcions és remarcable. Hem dividit el treball en 3 fases que portem a terme de manera paral.lela i en les que es treballa alternativament fent servir exclusivament línies o taques. Aquestes fases fan servir també espais diferents:

Treball a l’hort de l’institut. Ens centrem en la mida 35×50 cms. Treballem bàsicament dibuixant plantes. Es redueix significativament la dificultat ja que s’elimina la geometria i la proporció dels models.

Treball al taller de dibuix. Ens centrem en la mida 50×70 cms. Treballem bàsicament dibuixant models de tipus geomètric i escultures clàssiques.

Bloc de treball. A casa, es treballa sistemàticament fent servir diferents estris amb una mida més petita. Ens centrem en el desenvolupament d’habilitats estilístiques i també en la tria de models que puguin resultar d’alguna manera poètics. Evidentment aquestes dues característiques són força subjectives i derivaran en debats posteriors en els que tornarem a centrar-nos en el món i la problemàtica de l’art contemporani.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments