Dimecres, novembre 25, 2020
Inici Activitats Activitat del Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Activitat del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca

Com el curs passat, dins dels actes del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca sota el lema “Una societat que salva vides”, els alumnes de segon curs del cicle formatiu d’Emergències van portar a terme, el passat 18 d’octubre, el taller de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) adreçat als alumnes de primer d’ESO i de primer de Batxillerat.

El taller té com a objectiu la difusió de les pautes d’actuació bàsiques davant d’una aturada cardíaca (el reconeixement dels signes de l’aturada, l’avís al sistema d’emergències (112) i l’inici de maniobres de reanimació) així com la pràctica de la RCP.  S’ha desenvolupat en dues etapes. A la primera, els alumnes d’Emergències, han explicat què és la cadena de la supervivència i quina importància té la seva aplicació en situacions d’aturada cardíaca. A la segona s’ha realitzat la pràctica de RCP (Reanimació cardiorespiratòria) amb material específic per aquesta funció. 

Realitzar aquestes actuacions, fins que arribin els serveis sanitaris especialitzats augmenta entre dues i tres vegades les probabilitats de supervivència de la víctima i disminueix el risc de seqüeles. Actualment només una de cada cinc persones que pateixen una aturada fora de l’hospital rep aquesta actuació. Per això és tant important que tota la població estigui preparada per a aquestes situacions. Tothom ho pot fer i, com més aviat s’aprengui molt millor. Només es necessiten uns coneixements bàsics i una mica d’entrenament.Per això són tan important aquest tipus d’iniciatives reconegudes per institucions com el Consell Català de Ressucitació i l’European Resucitation Council. 

La valoració dels participants ha estat molt positiva ja que els ha fet veure que no és tan difícil contribuir a salvar una vida. Gràcies a tots per a participar-hi!

Si voleu conèixer una mica més sobre el tema podeu consultar els enllaços següents. 


Recordeu la vida és a les nostres mans

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Setmana de la ciència 2020

Benvinguts i benvingudes a la setmana de la ciència 2020 a l’Institut que tindrà lloc des del 16 fins el 30 de...

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Recent Comments