Dimarts, novembre 24, 2020
Inici Activitats Dia a l’esprint

Dia a l’esprint

Avui els alumnes de l’institut Moisès Broggi han viscut el Dia a l’esprint.
La primera part del matí han participat en una activitat interescolar anomenada Contes a l’esprint. Es tracta d’una iniciativa que proposa un repte: escriure en equip, en menys de dues hores i mitja, una història i, al mateix temps, representar o crear un objecte relacionat amb el conte.
Els reptes del projecte estan basats en problemàtiques reals a les quals s’enfronta habitualment un escriptor: no saber per on començar, lligar arguments o donar personalitat pròpia a un personatge, reptes que en aquest exercici es comparteixen i se superen mitjançant el treball en equip.

Gràcies a la participació en aquesta dinàmica, l’alumne adquireix eines i recursos que li permeten crear textos més rics i complexos superant els obstacles quotidians, que de no ser així, es poden anar arrossegant amb el pas dels anys.

Durant l’activitat, l’alumne és guiat en l’elaboració del seu text i acompanyat mitjançant una sèrie de consignes en forma d’objectes, claus o instruccions. L’objectiu del projecte és doble: d’una banda, guiar als alumnes en l’escriptura d’un conte en un període de temps fixat, i per l’altre que associïn l’escriptura a altres processos creatius com la música o l’art.

En el projecte, els contes finals versen sobre l’amor, pirates, terror, gènere policíac, o de ciència ficció, i s’ha volgut desenvolupar perquè els alumnes de 1r cicle de l’ESO hi puguin participar en català, castellà, anglès o francès.

La segona part del matí ha estat destinada als Problemes a l’esprint.

Es tracta d’una activitat de resolució de problemes matemàtics en línia per a equips de centre convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, Creamat del Departament d’Ensenyament i la FEEMCAT.

La denominació “a l’esprint” prové del fet que l’equip guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments