Dilluns, setembre 25, 2023
spot_img
IniciBatxilleratBatxillerat InternacionalDels mons de la fantasia a CAS

Dels mons de la fantasia a CAS

Amb l’inici del curs, tots els alumnes de l’IB vam començar l’assignatura de CAS, que resumint-ho breument consistiria a fer un seguit d’hores, fent unes experiències, reflexionant sobre elles i explicant que t’aporten a tu com a persona i als altres. N’hi ha 3 àrees, la primera, creativitat, en el que es busquen explorar les nostres capacitats a l’hora de produir qualsevol cosa que impliqui un cert grau d’acció creativa. En la segona, activitat, en la que es busca un que es faci esport o alguna activitat física per l’estil. Una tercera, servei, en la que has de fer una acció no remunerada que aporti alguna cosa als altres altruistament i a tu com a persona. Amb CAS es pretén fer una sèrie d’experiències, però, alhora sent una oportunitat per sortir de la zona de confort.

L’experiència a destacar del meu cas seria: Execució de partides de rol Dracs i Masmorres preparades prèviament. Consisteix en dues fases que són repetides contínuament sense cap periodicitat concreta. Prèviament, tinc una història i un món fantàstic pensat i plasmat en text. Posteriorment en la primera fase preparo quins esdeveniments succeiran als jugadors en la sessió segons el punt de la història en el que es troben, preparar com seran els escenaris per poder-los descriure, a quins personatges neutrals es trobaran, quins enemics s’interposaran, com repensar que passarà a la sessió si trien no seguir el camí que havia suposat que seguirien, quines converses tindran entre ells mateixos i entre els personatges externs als jugadors, quins objectes tindran al seu voltant?, els podran utilitzar? 

Aquesta seria una primera fase, que implica un gran esforç creatiu. Després entraria l’execució d’aquesta sessió planejada, en la que he d’organitzar-me amb el grup de jugadors, preparar un lloc on poder jugar la partida, moderar-la i fer-la tan lúdica com sigui possible. A més a més, amb motiu que cada sessió té una durada d’entre quatre i sis hores, he d’oferir com a amfitrió una sèrie de coses als jugadors, com serien menjar i beguda, ja que per maximitzar l’atenció en la partida s’han de fer unes breus pauses que sovint impliquen fer un àpat conjunt que ofereixo jo mateix. Aquesta darrera part seria la part de servei.

Resumidament, seria aquesta la meva experiència CAS a destacar, m’interessa fer aquesta perquè és una oportunitat per explorar els límits de la meva capacitat creativa mentre que m’endinso en un món fantàstic creat per mi, mentre que gaudeixo del fet d’atorgar una estona d’oci per a un grup de persones.

Arnau T.

Podeu saber més sobre les activitats de CAS amb aquest enllaç.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Recent Comments