Divendres, abril 23, 2021
Inici Visual i plàstica Batxillerat d'arts Creació d'anuncis publicitaris

Creació d’anuncis publicitaris

Els primers treballs del curs de la matèria de Disseny (Batxillerat d’Arts) plantegen un triple repte:

  • Movilitzar els recursos relacionats amb la lectura d’imatges desenvolupats a primer de batxillerat a les diferents matèries.
  • Crear ciutadans crítics que puguin valorar com la publicitat ens intenta vendre un determinat producte mitjançant una sèrie de missatges connotats.
  • Produir treballs originals en els que es fa evident la competència relacionada amb els dos elements esmentats inicialment.

El treball de disseny publicitari que hem acabat dona una resposta molt positiva al repte que es va fer a l’alumnat.

Podem veure que la publicitat ajuda a visualitzar característiques subtils dels productes.

En qualsevol cas, aquests recursos ens han de servir a partir d’ara per començar a abordar el problema del disseny des d’una perspectiva més madura, focalitzant cada treball des d’un punt de vista general (un anunci és un missatge) i no centrat en aspectes purament estètics.

Aquest primer treball mostra la creació d’un anunci per un producte triat per l’alumne. El dibuix-maqueta anava acompanyat d’una memòria amb una descripció sobre:

  • Tipologia d’anunci.
  • Característiques tècniques i gràfiques de l’anunci final.
  • Discurs connotatiu utilitzat.

Abans d’aquest exercici vam treballar exhaustivament el vocabulari d’anàlisi de qualsevol disseny a partir d’aquess elements:

  • Elements funcionals.
  • Elements simbòlics i comunicatius.
  • Elements estètics.
  • Elements tecnològics i econòmics.

S’ha de tenir en compte que aquest treball està realitzat abans de les unitats didàctiques de tipografia i maquetació gràfica. Segur que millorarem en aquests temes aviat!

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Diada de Santa Georgina als cicles formatius

Aquest curs 2020-21 celebrem la nostra diada de Santa Georgina gaudint de noves activitats. TALLERS PRÀCTICS A LES AULES...

CELUpizzes boníssimes!

Durant aquests dies, l'alumnat de primer d'ESO ha estat preparant a casa seva unes pizzes molt especials... celupizzes!Per tal d'aprendre d'una manera...

El paper del tècnic a l’ ambulància pediàtrica

Avui, als alumnes de 1rde TES matí ens ha vingut a fer una xerrada sobre l'ambulància pediàtrica del SEM, el sr. Juan...

Xerrada de la Doctora Saura Mas

El passat dia 8 d’abril la doctora Sandra Saura Mas ens va fer una visita als estudiants de primer del batxillerat internacional...

Recent Comments