Dissabte, maig 15, 2021
Inici Institut Batxillerat Conferència a càrrec de la Marie Faye a l'alumnat de 4t d'ESO...

Conferència a càrrec de la Marie Faye a l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

El dimarts 27 d’octubre ens ha visitat la Marie Faye, d’origen Senegalès, per Compartir les seves vivències com a dona senegalesa, des que va arribar a Europa (París) per estudiar i es troba que el somni de la vella Europa es desinfla.
Pels senegalesos i els africans en general, Europa és un miratge: l’educació que reben fonamenta aquest mite de la felicitat europea. La seva experiència és que això és fals i han rebut una educació que ha infravalorat sistemàticament els recursos naturals i humans del seu continent.
La Marie Faye va tenir moltes dificultats econòmiques fins el punt de perdre el visat i els papers, motiu pel qual va haver de venir cap a Barcelona i treballar clandestinament fent trenes i de mantera fins aconseguir altre cop la legalització i reprendre els estudis de Direcció i Administració d’Empresa. Això ho va aconseguir gràcies a persones puntuals que la van ajudar i malgrat el rebuig social de persones i de les institucions catalanes.
Ens va impactar les opcions que va rebutjar (prostitució, drogues…) perquè la moral africana prioritza el respecte i no fer mal als altres per davant de tot.
També ens va explicar que dirigeix dues ONG per tal de dignificar i ajudar aquest col·lectiu d’immigrants africans que treballen clandestinament com a manters, fabricant una roba de marca i venent-la.
També ens va impactar que compartís el seu somni: tornar a l’Àfrica i ajudar a canviar l’educació del seu país per fer-los conscients que són capaços de treure de la pobresa el seu país amb els seus propis recursos.
Ha estat un plaer poder fer-li preguntes i viure de primera mà les experiències d’una persona immigrant, més enllà del que podem conèixer a través de les notícies.

Cultura i Valors Ètics 4t d’ESO
Religió 4t d’ESO

Sociologia 2n de Batxillerat

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Els ocells de la nostra escola

El seminari de Biologia ha demanat la col·laboració de l'il·lustrador de natura Àlex Mascarell per tal de conèixer i fer un seguiment...

1a mostra de produccions audiovisuals del cicle de TES

En el marc de la diada de Santa Georgina, els alumnes del Cicle Formatiu d'Emergències Sanitàries del nostre institut (1r tarda, 1r...

L’Europa feudal, un treball de 2n d’ESO a la matèria de Ciències Socials

Els alumnes de 2n ESO han investigat sobre l'Europa feudal a la matèria de Ciències Socials. En grups han dut a terme recerca...

Il.lustració científica d’autor

Reunim algunes de les il·lustracions que s’han realitzat reinterpretant alguns temes científics estudiats a la matèria de Ciències per al Món Contemporani....

Recent Comments