Dilluns, novembre 23, 2020
Inici Institut Batxillerat Conferència a càrrec de la Marie Faye a l'alumnat de 4t d'ESO...

Conferència a càrrec de la Marie Faye a l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

El dimarts 27 d’octubre ens ha visitat la Marie Faye, d’origen Senegalès, per Compartir les seves vivències com a dona senegalesa, des que va arribar a Europa (París) per estudiar i es troba que el somni de la vella Europa es desinfla.
Pels senegalesos i els africans en general, Europa és un miratge: l’educació que reben fonamenta aquest mite de la felicitat europea. La seva experiència és que això és fals i han rebut una educació que ha infravalorat sistemàticament els recursos naturals i humans del seu continent.
La Marie Faye va tenir moltes dificultats econòmiques fins el punt de perdre el visat i els papers, motiu pel qual va haver de venir cap a Barcelona i treballar clandestinament fent trenes i de mantera fins aconseguir altre cop la legalització i reprendre els estudis de Direcció i Administració d’Empresa. Això ho va aconseguir gràcies a persones puntuals que la van ajudar i malgrat el rebuig social de persones i de les institucions catalanes.
Ens va impactar les opcions que va rebutjar (prostitució, drogues…) perquè la moral africana prioritza el respecte i no fer mal als altres per davant de tot.
També ens va explicar que dirigeix dues ONG per tal de dignificar i ajudar aquest col·lectiu d’immigrants africans que treballen clandestinament com a manters, fabricant una roba de marca i venent-la.
També ens va impactar que compartís el seu somni: tornar a l’Àfrica i ajudar a canviar l’educació del seu país per fer-los conscients que són capaços de treure de la pobresa el seu país amb els seus propis recursos.
Ha estat un plaer poder fer-li preguntes i viure de primera mà les experiències d’una persona immigrant, més enllà del que podem conèixer a través de les notícies.

Cultura i Valors Ètics 4t d’ESO
Religió 4t d’ESO

Sociologia 2n de Batxillerat

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Celebració del Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima a les persones de tot el món...

Vuitena edició del Broggiciència a 3r d’ESO

Aquests dies s'està celebrant la Setmana de la Ciència 2020 a l'institut. És ja la vuitena edició del concurs Broggiciència, on l'alumnat...

Inici de les pràctiques del Màster de Professorat

Aquesta setmana acollim al Moisès Broggi l'alumnat que inicia les pràctiques del Màster de Formació de Professorat. Com a centre formador, aquest curs comptem amb...

Recent Comments