Dilluns, novembre 30, 2020
Inici Institut Batxillerat Com es fan els medicaments? una sortida al Parc Científic de Barcelona

Com es fan els medicaments? una sortida al Parc Científic de Barcelona

Aquest dilluns tot l´alumnat de la matèria de Química de 1r Batx Internacional i part de 1r Batx Científic-Tècnic ha tingut l’oportunitat de visitar el Parc Científic de Barcelona, per fer un taller experimental sobre “Com es fan els medicaments?” . En aquest, investigadores del Parc els van explicar les etapes del desenvolupament de fàrmacs, i també la recerca que estan duent a terme per al tractament de malalties neurodegeneratives.

En concret, en petits grups de treball han pogut fer la síntesi d´un compost químic, que actualment s´està estudiant com a possible medicament per a la malaltia de Parkinson, i l´anàlisi posterior del producte que han obtingut.

Per tot això, han utilitzat material de laboratori químic (proveta, got de precipitat, suport amb pinça, matràs de fons rodó, embut per filtrar al buit, bomba de buit, espàtula, flascó rentador, pipeta de plàsic, etc) per fer una reacció química de síntesi, la purificació del producte de reacció i l´anàlisi d´aquest per cromatografia en capa fina.

Durant l´experimentació, l´alumnat va preguntar a les investigadores tant dubtes que sorgien de la pràctica com d´altres més relacionats amb els plans d´estudis actuals i les sortides professionals en l´àmbit de la investigació biomèdica. I, en acabar, van poder completar un volt pels diferents espais del Parc Científic de Barcelona (https://youtu.be/5fFWCf2JZZM).

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Activitats del Broggiciència amb l’alumnat de 2n d’ESO

Durant aquesta edició del Broggiiència, l'alumnat de 2n d'ESO ha participat amb una àmplia varietat d'experiments al laboratori. Algunes d'aquestes experiències ens...

Premi Sambori de Narrativa 2020

La Júlia Mas del 2n de Batxillerat Internacional ha estat guardonada amb el 2n premi del concurs de narrativa Sambori. Enguany es...

Setmana de la ciència 2020

Benvinguts i benvingudes a la setmana de la ciència 2020 a l’Institut que tindrà lloc des del 16 fins el 30 de...

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Recent Comments