Dilluns, novembre 30, 2020
Inici Activitats Brogginale 2020

Brogginale 2020

La Brogginale són unes jornades de recerca, creació cooperativa i globalitzada per a l’alumnat dels primers de batxillerats al voltant d’una pregunta. Els equips de treball combinen grups amb alumnat de tots els batxillerats que ofereix el centre. Aquest curs la temàtica ha estat la BIOÈTICA. L’alumnat ha tingut tres dies de treball cooperatiu per respondre la pregunta:

“Fins a quin punt la bioètica limita l’avenç de la ciència i la tecnologia”.

La primera part de la Brogginale va consistir en ponències d’especialistes (al final de l’article podeu conèixer els noms i especialitats dels ponents). Després cada grup es va organitzar de manera autònoma per respondre a la pregunta amb un audiovisual.

Aquests són els 4 treballs guanyadors. Tot i el trasbals d’aquests dies de confinament, s’han pogut lliurar tots els treballs en format vídeo i s’ha pogut organitzar una votació telemàtica.

Millor resposta a la pregunta:
Grup Coronaos.

Grup Cuba.

Millor tractament visual:
Grup Amarillos.


Grup Torchlusspanik.

PONENTS

  • Sergio García Magariño

Doctor en sociología. I-Communitas, Institute for Advanced Social Research, Universidad Pública de Navarra 

  • Marc Antoni Broggi

Cirurgià, ex-cap de cirurgia de l’hospital Germans Trias i Pujol, president del Comitè de Bioètica de Catalunya. Especialitzat en les relacions metge-pacient, és autor de diversos articles, ponències i conferències sobre bioètica, i del llibre Per una mort apropiada

  • Cecilio Angulo

Director del Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC BarcelonaTech. Catedràtic al Departament d’Engiyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la mateixa universitat. Membre del Comitè d’Ètica de la UPC. Especialista en Intel·ligència Artificial i Robòtica. Part de la seva recerca la fa en l’àmbit de la robòtica social, en especial en la reducció de l’estrés i l’anxietat de nens hospitalitzats, dins de la iniciativa Robots for Health (R4H).

  • Álex Alarcón

Metge anestessista. Membre del comité de Étic Assistència de l’Hospital General de Catalunya.

  • Josep Maria Forcada

Doctor en Medicina por la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Ciències Eclesiàstiques per la Facultat de Teologia de Catalunya. Membre del Comitè de Bioètica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

  • Margarita Boladeras

Catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la UB. Autora de diversos llibres relacionats amb la matèria:

El impacto de la tecnociencia en el mundo humano.
-Bioética, género y diversidad cultural.
-Bioética: La toma de decisiones.

adminhttps://institutbroggi.org
Sóc l'administrador d'aquest web.

Most Popular

Activitats del Broggiciència amb l’alumnat de 2n d’ESO

Durant aquesta edició del Broggiiència, l'alumnat de 2n d'ESO ha participat amb una àmplia varietat d'experiments al laboratori. Algunes d'aquestes experiències ens...

Premi Sambori de Narrativa 2020

La Júlia Mas del 2n de Batxillerat Internacional ha estat guardonada amb el 2n premi del concurs de narrativa Sambori. Enguany es...

Setmana de la ciència 2020

Benvinguts i benvingudes a la setmana de la ciència 2020 a l’Institut que tindrà lloc des del 16 fins el 30 de...

Preludi del Cicles Formatius al Broggi. Dos mesos de curs!

El passat 16 de setembre, ara just fa dos mesos, tot era a punt per l’arribada dels alumnes. Les aules buides van...

Recent Comments