0

V Jornada Sanitària a l’Institut Moisès Broggi

V JORNADA SANITÀRIA A L’INSTITUT MOISÈS BROGGI

La V Jornada Sanitària es va desenvolupar al saló d’actes de l’Institut el passat dimecres 3 de maig. El que ara fa cinc anys va néixer com un mitjà per difondre coneixements actualitzats de la mà d’experts, ha arribat a la cinquena edició tractant el tema del pacient politraumàtic.

Sempre des de la perspectiva dels tres cicles que impartim al centre, i amb la voluntat de fomentar l’esperit de formació continuada i la millora de la qualitat assistencial, s’adreça a professionals en actiu i estudiants del centre o d’altres centres de formació professional que imparteixin cicles de la família sanitària.

Després de la inauguració, a càrrec del director del centre Sr. José Manuel Celorio, el representant de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, el Sr. Ricard Hernández, va dirigir unes paraules als assistents en les que va remarcar la importància d’actes com aquest per a la formació dels professionals però també, molt especialment, per als estudiants.  

Després el Dr. Jordi Craven-Bartle Lamote de Grignon, Doctor en Medicina i Director del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va desenvolupar la ponència inaugural: “Fonaments psicobiològics de la musicoteràpia”, en la que va posar en relleu l’efecte terapèutic de la música. El Dr. Craven-Bartle va tenir un record per al Dr. Moisès Broggi, del qual va destacar la seva bondat, explicant-nos l’emoció i la il·lusió que li va fer poder cedir el seu nom al nostre institut.

La primera ponència va anar a càrrec de la Sra. Sílvia Fuentes Prado, Tècnica en Cures Auxiliars d’Infermeria de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que ens va exposar les cures més actualitzades per als pacients amb lesió medul·lar.  

La segona i tercera ponències van córrer a càrrec d’especialistes en emergències sanitàries, concretament el Sr. Manel Tomás Gimeno (infermer de Bombers de Barcelona) i del Sr. Pere Sánchez  (Infermer del SEM), respectivament. Els dos van parlar de l’atenció al pacient traumatitzat centrant-se en els aspecte bàsics que ha de tenir en compte un tècnic en emergències posant en valor la importància d’una bona actuació, ràpida però ben calculada.

Va continuar la Sra. M Carmen Sánchez Izquierdo, Tècnica en Imatge per al Diagnòstic de l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb la ponència 4 sobre el pacient politraumàtic al servei d’Imatge per al Diagnòstic. 

La Jornada és una activitat més dins del Projecte d’Educació per a la Salut del cicles formatius de l’Institut. Els tallers de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) o d’higiene de les mans i de les dents per als alumnes d’ESO i Batxillerat Aquest ja fa temps que es realitzen. Aquest curs iniciem activitats curriculars per difondre hàbits saludables als nens de primària de les escoles adscrites, sempre com un compromís per proporcionar a l’alumnat les competències professionals pròpies dels cicles de la família sanitària.

La cloenda va anar a càrrec del professorat que organitza l’acte i va estar dedicada a les quatre anteriors edicions.

Volem agrair a tots els que van intervenir activament en l’acte, especialment als ponents, al professorat que treballa tot l’any per a organitzar l’esdeveniment, als alumnes que van participar en tasques organitzatives. Als que van assistir: membres del Departament d’Ensenyament, col·laboradors del centre, professionals i professorat d’altres centres. Un agraïment especial a la SOCMUE, que ens ha donat el seu reconeixement, i a l’empresa FALCK-VL que ens va cedir material per a l’exposició. A tots moltíssimes gràcies per haver-ho fet possible i fins la VI Jornada!

Share

Comentaris (0)

Retroenllaç de la URL | Comentaris RSS Feed

Els comentaris estan tancats.