0

Hack The School! Propostes d’intervenció al pati

Des de la matèria de Disseny (Batxillerat d’arts) estem adaptant els exercicis de tal manera que suposin una aproximació a problemes reals. Hem donat ja una solució a un problema packaging plantejat la matèria optativa de química (projecte de 4t d’ESO) i ara estem treballant sobre un espai de treball interdisciplinar al centre amb l’artista Jordi Ferreiro.

En aquest article us presentem una proposta d’intervenció sobre una zona del pati de l’institut que faciliti la creació d’un espai de convicència creatiu per l’hora de l’esbarjo.

Hem treballat aportant idees de manera col.lectiva i finalment s’han presentat algunes propostes realitzades amb el software SkethUp. S’integren propostes de murals digitals i també mobiliari i plantes que permetran una interacció diferent que doni més opcions d’activitat que es pot fer en aquest espai.

Finalment, hem exportat el nostre treball gràcies al software MODELO de manera que el resultat es pot visualitzar de manera virtual amb unes ulleres GoogleCardboard (a sota mostrem com es veuria el model en VR: realitat virtual) .

Aquesta intervenció s’integra dins de l’esperit HackTheSchool.

Proposta Cubik

El nostre projecte es basa en fer una millora estilística del pati. Per això hem decidit fer ús del recurs geomètric que ofereix el “cub de Rubik”. Així doncs tots els elements mobilístics que hi trobem parteixen de formes cúbiques, i dels colors tradicionals d’aquest cub (vermell, blau, taronja, verd, groc i blanc). Es tracta d’un espai multi-funcional, amb diferents zones dins d’un mateix espai, i amb oportunitat de mobilitat d’alguns elements, cosa que permet personalitzar l’espai, i que cada dia tingui un aspecte diferent.

Les principals intervencions són:

  1. Tornar a pavimentar el sòl. Això ho faríem perquè el sòl actual presenta diverses irregularitats, així com deterioraments. A més, no encaixa amb el tipus d’estètica del nostre projecte. Un nou sòl garantiria més unitat i integració dels diferents elements i seria més còmode per les persones.

  2. Parets:

    1. Realització de mural. El mural que hem dissenyat aniria col·locat en la part frontal del pati, la que dóna al parc de Miralletes. Consisteix en una prolongació cromàtica de les finestres, com si n’haguéssim agafat el patró i l’haguéssim estès avall formant corbes, fins arribar al terra, per on continuaria el mural uns quants metres més. Tindria una forma com de regalim quadrat. Aquestes prolongacions serien dels colors del cub, però menys saturats, amb un to més pastel. La idea és que arribin fins al terra, per tal d’emmarcar una zona, que seria on hi haurien les taules de ping-pong.

    2. Incorporació de la pissarra. Aniria col·locada a costat dret del mural, prop dels lavabos. Aquest element permet estimular la creativitat dels alumnes, i seria un element actiu, ja que es dibuixos anirien canviant. Aconseguir la pintura és fàcil, així com els guixos, i és un material que necessita poc manteniment.

    3. S’afegiria també un suro protegit per exteriors per poder mostrar exposicions temporals de treballs artístics i literaris.

  3. Instal.lacions

    1. Incorporar seients en forma de cub. Aquests seran mòbils, de manera que el pati podrà adoptar formes diferents depenent del dia. També permet que cadascú pugui disposar-los tal i com vulgui, per tal de seure amb qui vulgui. Aquests es podrien apilar fàcilment per ser emmagatzemats.

    2. Afegir taules de ping-pong. Quedarien emmarcades pel mural, i seria un espai lúdic, on també hi hauria uns tamborets rectangulars, que també serien mòbils. En un moment donat, les taules de ping-pong podrien servir per fer deures o jugar a jocs de taula.

  4. Espai de reciclatge:

    1. Papereres de diferents reciclatges. Anirien col·locades al costat de la porta de sortida del gimnàs i/o a costat dels lavabos, i hi hauria quatre contenidors: orgànica, rebuig, paper i plàstic. Hem dissenyat les papereres seguint la línia estètica del nostre projecte, de manera minimalista, amb la tapa del color del reciclatge corresponent.

  5. Testos amb plantes i arbres. Anirien al centre de l’espai, i el mateix element que fa de test serviria de seient, d’aquesta manera s’economitza material i espai. Els seients serien blocs de formigó simples, en forma de quadrat amb un forat al mig, i les plantes donarien frescor a l’espai i proporcionarien ombra a l’estiu. Aquestes sí que requeririen manteniment.

Us mostrem imatges d’altres propostes presentades.

Share

Comentaris (0)

Retroenllaç de la URL | Comentaris RSS Feed

Els comentaris estan tancats.